• darkblurbg
    Over Chiropractie

Chiropractie is een geneeswijze die gebaseerd is op de aangeboren intelligentie van het eigen lichaam om te willen herstellen door middel van een goed functionerend zenuwstelsel. Het zenuwstelsel heeft de belangrijke taak om alle lichaamsfuncties te sturen en te controleren: Organen, weefsel, spieren en ook het stofwisseling- en immuunsysteem.

De hersenen zenden essentiële boodschappen uit naar alle gebieden van het lichaam via een enorm netwerk van zenuwbanen, die ontspringen vanuit het ruggenmerg. Omgekeerd ontvangen de hersenen langs dezelfde, maar omgekeerde weg, de signalen die uitgezonden worden vanuit alle delen van het lichaam. De hersenen en het ruggenmerg zijn van zo een cruciaal belang dat de natuur, om ze goed te beschermen, ze ieder hun eigen pantserering heeft gegeven, namelijk de schedel en de wervelkolom.

Wanneer wervels verschoven of verdraaid zijn kan dit irritatie of beknelling van de zenuwen tot gevolg hebben, die via de openingen tussen de wervels het lichaam ingaan. Hierdoor kunnen belangrijke signalen van en naar de diverse gebieden van het lichaam verstoord of verzwakt raken, waardoor organen of systemen niet meer naar behoren functioneren. Men ervaart dan vaak pijn van ongemak in het gebied waar deze zenuwen meer of minder worden afgekneld.
Dit is een voorbeeld van het aangeboren vermogen van het lichaam om te waarschuwen dat er iets mis is waar aandacht aan dient te worden besteed.

Bovengenoemde verschoven of verdraaide wervels worden 'subluxaties' genoemd. De chiropractor is opgeleid om deze subluxaties op te heffen, zodat het lichaam weer naar behoren kan functioneren. Dit gebeurt door een precieze correctie door de handen van de chiropractor om de subluxatie op te heffen, zodat het zenuwstelsel beter kan gaan functioneren en het lichaam zich kan herstellen. Men ervaart deze behandeling als een niet-pijnlijke behandeling.

Chiropractie is een veilige en natuurlijke benadering voor het herstel en behoud van goede gezondheid zonder gebruik van medicijnen. Het is een methode om gezond te blijven voor alle leeftijden.

 

Contact

Banakkerstraat 46A 
4873 AM Etten-Leur
T: 076-5023574
E: info@chiropractie-ettenleur.nl

 

Contact opnemen