• darkblurbg
    Over Chiropractie

Doordat ik al heel lang last heb van mijn rug, was ik al wel bekend met chiropractie en weet daardoor ook dat er veel kaf onder het koren zit.
Mijn vorige behandelaar is naar een ander deel van Nederland verhuisd en ik had wel rugklachten maar geen chiropractor meer. Op een dag zag ik een advertentie van Chíropractie Brabant. De stoute schoenen maar aangetrokken. Je weet wel wat je hebt, maar nooit wat je krijgt en ik had voorheen een goede chiropractor die ik volledig vertrouwde.

Na een eerste kennismaking en scan ben ik het behandel traject bij Mark Faulkner ingegaan en ik moet zeggen het is me uitstekend bevallen. In zeer korte tijd heeft hij mij heel deskundig van mijn rugpijnen afgeholpen. Naast de nodige vakbekwaamheid blijkt hij ook nog eens een zeer aimabele persoon te zijn, waarbij ik me al heei snel vertrouwd voelde.

Nu ga ik af en toe preventief langs om alle rugklachten een stap voor te zijn.
Dankzij Mark huppel ik nu weer vrolijk door het leven en heb ik de zekerheid dat, mocht ik mijn boekje (op rug-gebied) weer eens te buiten zijn gegaan, er tenminste een adres is met een team van deskundigen die mij snel en vertrouwd van mijn klachten kunnen afhelpen.

Els de Groot

 

Mij was gevraagd een stukje te schrijven in het gasten boek. Nu dan bij deze.

De reden dat ik naar hier gekomen ben:
Ik had ontzettend veel last van mijn nek en daardoor werd ik s 'nachts wakker van gevoelloze armen en handen. Sinds ik hier onder behandeling ben gaat het stukken beter. Ik merkte al vrij snel verbetering, na een paar keer te zijn gekraakt.

Het is nu zo goed als over. Als hij je niet kan helpen, zegt hij het ook. Hierin is hij heel eerlijk. De behandelingen vallen reuze mee, en je wordt serieus genomen. Je moet er wel een beetje vertrouwen in hebben.

Ontspan, ontspan, ik dacht maar zo.

Groetjes Ria Houtepen

 

Na aanleiding van een advertentie in een dagblad ben ik eens gaan informeren of er de mogelijkheid was om mijn rugproblemen na een hemia / beklemming wat verminderd konden worden en die was wel aanwezig.

De eerste behandelingen waren kort achter elkaar, twee maal per week enkele weken. Dit was begin september, daarna een periode om de 2 weken en vervolgens om de weken. Dit heeft gezorgd dat de klachten een stuk minder werden en zal ik deze behandelingen dus blijven volgen en dan om de 10/12 weken.

Ook de tintelingen in de linker voet/ tenen zijn een stuk minder en soms helemaal weg en zal ook na een tijd voorgoed verdwijnen. Hieruit blijkt dat behandeling door een chíropractor helpt en door daarbij regelmatig spierversterkende oefeningen te doen zal het leiden tot vermindering van de rug en nek problemen.

T de Jong. Oud Gastel.

 

Ik ben hier gekomen door mijn buurvrouw, zij was ook hier patiënte. Mijn klachten waren pijn in de onderrug. Dit was vooral merkbaar tijdens het wandelen en winkelen als ik langzaam liep en slenterde.

Door de behandelingen van Mark zijn de klachten lieverlee minder geworden. Ik kon daardoor langer pijnloos wandelen. Ik kom nu om de paar maanden voor onderhoud behandelingen en het gaat uitstekend. De persoonlijke benadering van Mark en de medewerkers vind ik erg aardig en vriendelijk.
Ik ben dan ook uiterst tevreden.

Mevr. C. Frijters van Oosterhout, Oudenbosch

 

Doordat ik na een kijkoperatie van mijn knie nog veel last bleef houden van mijn knie heb ik een myovision scan laten maken van mijn rug. Hier bleek uit dat er wat spanning zat op verschillende wervels.

De behandeling dîe ik daarna gehad heb is bij mij goed aangeslagen. Ik kan weer beter lopen en de pijn is een stuk minder. Bewegen is voor mij iets wat ik veel moet blijven doen.

Ria Braspenning

 

Beste mensen,

Sinds februari ben ik onder behandeling voor mijn rugklachten. Omdat ik in maart een maand naar Zuid-Afrika zou gaan, heb ik een intensieve behandeling ondergaan van 2x per week tot aan mijn vakantie. Dit heb ik gedaan, omdat ik al jaren liep met klachten die alleen erger werden.

De klachten waren van dien aard dat ik het sporten moest opgeven. Tijdens mijn vakantie heb ik grotendeels kunnen genieten van veel minder pijn. Nu ga ik samen met chiropractie en fysiotherapie proberen om toch weer te gaan sporten. Voor mij zijn de behandelingen zinvol geweest en hoop dat het steeds beter zal gaan.

De eerlijkheid die er is bij deze praktijk is dat er geen loze beloften worden gedaan dat alles te genezen is. Maar je kunt het wel verbeteren. Ik ben zeer tevreden dat ik in februari de stap heb gezet om hier naar toe te gaan. 
Ik hoop dat het voor veel mensen hetzelfde mag betekenen.

Heel veel succes met de praktijk en tevreden cliënten.

Met vriendelijke groet,
L. Linders

 

Hallo,

Mijn naam is Carla Vermunt en ik ben 37 jaar oud.
Ik ben hier terechtgekomen in september 2007 na een advertentie in de Bode. Ik had heel veel klachten in mijn nek, schouders, armen, rug en achterhoofd. Deze klachten zijn achteraf gezien al jaren geleden geleidelijk begonnen. Maar na het plotselinge overlijden van mijn broer in mei 2005 (en de periode daarna tot het einde van dat jaar waarin nog vele heftige dingen zijn gebeurd), zijn in een sneller tempo de klachten steeds erger geworden. Daarom ben ik in november 2006 bij een psycholoog terecht gekomen. Hier heb ik wel wat aan gehad om met het verlies van mijn broer om te gaan, maar de klachten bleven. Zodoende ben ik op advies van een neuroloog cesar therapie gaan doen. Dit gaf wel wat verlichting, maar hielp voor mijn gevoel niet voldoende. Daarna zag ik dus de advertentie in de Bode.

Ik heb hier wel veel aan. Na een behandeling of 5 a 6 voelde ik duidelijk een verbetering.
Het ging zelfs zo goed vooruit dat ik me vanaf eind november sinds jaren weer echt lekker in m'n vel voelde zitten.
Helaas heb ik door het plotseling overlijden van mijn buurvrouw op 2e kerstdag weer een terugslag gehad. Maar ik heb er het volste vertrouwen in dat dit na een paar behandelingen weer goed komt.

lk vind het ook heel erg fijn dat als je tussen de afspraken door toch nog klachten hebt, dat je dan altijd kan bellen voor een extra afspraak. Ook als je andere klachten heb, zoals ik wel eens pijnscheuten in mijn enkel heb, zou ik deze vermelden. Hij probeert ook dit dan te verhelpen.

De behandelingen op zich zijn goed te doen. Dit is best moeilijk om uit te leggen, ik zal het proberen, maar je moet het toch zelf ervaren: Als je het voor de eerste keer meemaakt, kan het wel een beetje eng lijken, omdat hij gaat "kraken". Dit voel je ook echt. Maar het is niet echt pijnlijk. Hoe beter je je kunt ontspannen, hoe gemakkelijker het gaat. Ook masseert hij eventuele pijnlijke spieren. Mijn ervaring hiervan is, dat je vrijwel direct verbetering merkt.

Kortom ik ben zeer tevreden.

Groetjes aan iedereen die dit leest.

 

Na lang aarzelen toch maar de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt met Dr. Faulkner.

Na een onderzoek bleek dat er wat wervels vast zaten. Na een intensieve behandeling van een aantal keren merkte ik toch resultaat in mijn mobiliteit. Ik kon mij gemakkelijker bewegen en vooral op de fiets was het achterom kijken een stuk beter.

Al met al ben ik blij dat ik deze stap toch genomen heb.

Gisa Kuijpers

 

Ik ben mevrouw van Berkom, 70 jaar en ben sinds januari onder behandeling van Mark Faulkner. Ongeveer twaalf jaar geleden kreeg ik pijn in mijn nek en schouders. Na een aantal behandelingen te hebben gehad bij fysiotherapeut en manueel therapeut waren de pijn klachten iets minder.

Na het lezen over de Myo Vision scan bij Chiropractie Brabant besloot ik een afspraak te maken. Inmiddels heb ik zeven behandelingen gehad en mijn klachten zijn veel minder.
Voorheen moest ik tijdens het fietsen afstappen om naar links en rechts te kunnen kijken. Nu kan ik dat moeiteloos. Ook voelen mijn nek en schouders niet meer stijf na het wakker worden

De zware druk die ik op mijn nek en schouders had is verdwenen en ik kan me veel soepeler bewegen. Ik doe dagelijks mijn oefeningen en voel me veel beter.

Ik ben dan ook zeer tevreden!

 

Hallo, ik ben Monique C.

Ik ben met mijn klachten begonnen, (onder rug uit val van mijn linker been blokkades tussen schouderbladen, pijn in bekken en linker bil.) toen ik 11 weken zwanger was van mijn dochter (die wordt in augustus 2 jaar).
Iedere week 2 keer naar de fysiotherapeut en kreeg oefeningen mee, tot de 6 weken voor het zwangerschapsverlof, maar het heeft niet geholpen.
Ook op mijn werk heb ik contact gehad met een ergotherapeut die gaf dan advies hoe ik in mijn werk het beste kon bewegen (ik verzorg ouderen lichamelijk en huishoudelijk, thuis)
Ik heb het een tijdje kunnen vol houden maar de klachten werden toch wel meer, kon niet meer bukken en opstaan en kreeg boven tussen mijn schouderbladen ook klachten, door dat ik vaak door mijn linker been zakte, ging ik toch een verkeerde houding aan nemen.

De rest van mijn zwangerschap verliep moeizaam, ik kon weinig, dus was ik veel thuis.
Na de bevalling bleven de klachten aan houden, ging toen weer werken maar dat ging echt niet. Ik kwam toen volledig thuis te zitten en naar een paar weken moest ik bij de bedrijfsarts komen en die stelde voor dat ik op kantoor wat werk ging doen, en dat ik naar een re-ïntegratie (OCA) fysiotherapeut zou gaan, dit is een therapeutische finish.

Dit heb ik eerst 3 maanden gedaan, mijn conditie werd beter maar mijn klachten bleven wel aanhouden. De klachten waren voornamelijk tussen de schouder bladen die niet beter werden, en onderrug. Ben er toen een tijd tussen uit geweest, en ging ook weer aan het werk, maar het kwam weer terug dus weer naar het OCA 3 keer in de week l 1/2 uur.
Ik ben ook nog onder behandeling bij het OCA om mijn conditie op pijl te houden.

Mijn man zag dat je een Myo Vision scan kon laten maken en mijn man wilde dat ik dat deed en dat ik ook een paar behandelingen zou laten doen. Toen ben ik dit gaan doen en ik heb er echt baat bij, het gaat nu een stuk beterde met mijn. Ik had op die dag dat ik was geweest even last en soms wat misselijk en hoofdpijn maar dat was dan ook zo weer weg.

 

Na mijn zwangerschap bleef ik maar last houden van mijn rug. Maar ik dacht 'Niet te flauw Joyce, dat hoort er allemaal bij'
In september toch maar een afspraak gemaakt om zo'n Myo Vision scan te laten maken. Ik was nieuwsgierig en eigenlijk wilde ik bevestiging en horen dat ik echt last had van mijn rug. Uit die scan bleek dat dus wel: ik had flinke uitschieters. In het begin moest ik elke week komen voor een behandeling en al snel merkte ik wel verandering.
Tot ik 13 november niet meer op of neer kon... Zo maar uit het niets was die pijn er ineens. Wat ik had gedaan? Helemaal niets: Niet gesjouwd, geen zwaar werk gedaan. Het was er ineens.
Ik heb meteen naar Chiropractie Brabant gebeld of ik alsjeblieft mocht komen. Dat was geen probleem en ik kon in de ochtend gelijk komen.
Om 11 uur was ik al aan de beurt. Ik vond het helemaal top dat ik er zo even tussen door mocht komen. Volgens Mark, die mij behandeld, was dat vanzelfsprekend wanneer er urgentie is. 
Dat vond ik echt super!
Inmiddels zijn we alweer een stuk verder in de tijd en ik merk echt verbetering in mijn rug. En niet alleen in mijn rug, maar ook mijn hele gemoedstoestand! De pijn is minder, veel minder, waardoor ik lekkerder in mijn vel zit.
En natuurlijk moet ik er zelf ook aan werken om het zo te houden. Bij de sportschool volg ik een speciaal programma voor mijn rug. Dus samen met de chíropractíe en de oefeningen in de sportschool heb ik er alle vertrouwen in dat het goed komt met mijn rug!!!

Joyce Klein Paste

 

Beste Lezers,

Ongeveer een halfjaar geleden, kreeg ik pijn in mijn linker been. Eerst een beetje maar dat werd steeds erger zodat ik besloot naar mijn huisarts te gaan. Die schreef mij een behandeling voor bij een fysiotherapeut.

Ik heb daar 2 x 9 behandelingen gehad maar eigenlijk weinig vooruitgang gemerkt. Totdat ik een advertentie zag van Chiropractíe Brabant in Etten-Leur. 
Ik heb meteen een afspraak gemaakt voor een eerste kennismaking met gevolg dat ik tot op heden 5 behandelingen heb gehad en ik moet eerlijk zeggen met succes want de pijn waar ik al zo lang mee rond liep is eigenlijk voor 90% verdwenen.

Ik heb goede hoop dat ook de laatste 10% minder zal worden alhoewel ik me ervan bewust ben , dat ik gezien mijn gevorderde leeftijd altijd wel ergens iets zal voelen maar daar is dan wel mee te leven.
Ik ben blij dat ik weer zonder pijn kan lopen dus gaat mijn grote dank naar Chiropractor dr. Mark Faulkner D. C. die mij al goed heeft geholpen.

Groetjes
Jan van Oosterhout,  Roosendaal

 

Als gepensioneerd en af en toe nog waarnemend huisarts kan ik Mark Faulkner van harte aanbevelen. Voor spier- en gewrichtsklachten adviseer ik patiënten nogal eens hem te consulteren.

Ikzelf en ook mijn echtgenote hebben, waar andere therapieën faalden, veel baat bij zijn behandeling.

U.B. Schaart, gepensioneerd huisarts
en A.B. Schaart-van Wijk.

 

Contact

Banakkerstraat 46A 
4873 AM Etten-Leur
T: 076-5023574
E: info@chiropractie-ettenleur.nl

 

Contact opnemen