• darkblurbg
    Over Chiropractie

 

Mark Faulkner is geboren en getogen in de Verenigde Staten en wel in Detroit, Michigan. 
Na highschool heeft hij aan de Lawrence Technische Universiteit in Southfield MI gestudeerd, waar hij in 1988 een Bachelor of Science behaalde.
Daarna werkte hij als ambtenaar en Project Engineer in Coconut Creek en in Ann Arbor tot 1994.

Hoewel Mark civiele techniek een leuk beroep vond, was hij op zoek naar iets om mensen meer direct te helpen. In 1992/1993 voltooide hij een Therapeutische Massage programma van 1000 uur via het Health Enviroment Center en ontdekte hij dat het helpen van mensen met zijn handen hem meer voldoening bracht. 
Nadat een aantal vrienden en professionals hem hadden geadviseerd chiropractor te worden, besloot hij uiteindelijk om de Chiropractie Universiteit te gaan volgen. Na 4 jaar intensief universitair onderwijs is hij in 1998 afgestudeerd aan de Life University, 'School of Chiropractic'.

Tijdens zijn studietijd aan de Chiropractie Universiteit bestudeerde hij vele verschillende chiropractische technieken, maar had het beste gevoel bij de Gonstead techniek. Daarom besloot hij om, naast de normale schooluren, extra tijd te steken in het bestuderen van de Gonstead methode. Hij volgde tijdens de weekeinden en avonden veel seminars in de kliniek van Gonstead.
De Gonstead methode is daarom ook de primaire chiropractie techniek die Mark tijdens de behandelingen toepast.

In 1998 opende hij zijn eerste praktijk in Canton, Michigan. Helaas moest zijn echtgenote Debi, wegens de gezondheid van zijn oudste dochter, full time thuis aanwezig zijn. Zo ontstond de gedachte om in het buitenland als chiropractor te gaan werken. In 2001 verlieten Mark en zijn gezin Amerika en vestigden zich in Nederland.
Na nog een korte periode (2003-2006) in Ierland te hebben gewerkt, is de familie teruggekeerd naar Nederland en gaan wonen in Etten-Leur.

Hier is Mark gestart met de praktijk Chiropractie Brabant.

 

 

Contact

Banakkerstraat 46A 
4873 AM Etten-Leur
T: 076-5023574
E: info@chiropractie-ettenleur.nl

 

Contact opnemen