• darkblurbg
    Over Chiropractie

Hoge bloeddruk

Een studie van de Universiteit van Chicago laat zien dat een speciale chiropractische behandeling hoge bloeddruk aanzienlijk kan verlagen.

Onderzoek onder 50 patiënten met hoge bloeddruk liet zien dat bij 25 van hen de bloeddruk beduidend was verlaagd ten opzichte van de andere 25. Deze laatste groep had een nep chiropractische behandeling ondergaan, terwijl de eerste groep een chiropractische behandeling ondergaan had met een directe aanpassing van de bovenste wervel, de Atlaswervel. Omdat patiënten de juiste technieken niet kunnen voelen, konden zij ook niet beoordelen tot welke categorie zij behoorden.

Gemiddeld verlaagde de bovenwaarde van de bloedddruk met 14 mm Hg en de onderste waarde van de bloeddruk met 8 mm Hg in verhouding tot de groep die de nepbehandelingen had gekregen. Tijdens de studie van 8 weken heeft geen van de patiënten bloeddrukverlagende medicijnen gebruikt.

Dr. Dickholtz sr., de chiroprator die dit onderzoek heeft verricht, is van mening dat de atlaswervel 'de stoppenkast' van het lichaam is. Aan de basis van de hersenen zijn twee centra die alle spieren van het lichaam controleren. Als je zachtjes knijpt in de basis, doet het geen pijn, maar irriteert het de centra. Dat is het effect van een atlaswervel als die alleen al een halve millimeter verschoven is.

 

 

 

Contact

Banakkerstraat 46A 
4873 AM Etten-Leur
T: 076-5023574
E: info@chiropractie-ettenleur.nl

 

Contact opnemen