• darkblurbg
    Over Chiropractie

Buikpijn

Buikpijnen komen vaak voor bij banale ziekten zoals buikgriep, darminfecties en blaasontstekingen. Ze zijn meestal van korte duur. Ernstiger wordt het wanneer een orgaan aangetast is. Bij een blindedarmontsteking (appendicitis) bijvoorbeeld krijgt men vrij snel hevige pijn. De gezondheidstoestand kan zo kritisch worden dat een snelle operatieve ingreep noodzakelijk is. Bij aanslepende buikpijnen moet overgegaan worden tot het nemen van echo's of scans om te proberen de oorzaak van de pijn te achterhalen.

Buikpijnen kunnen ook veroorzaakt worden door zenuwstoornissen. Dergelijke pijnen kunnen heel hevig zijn. De diagnose is niet eenvoudig, onder meer omdat scans deze stoornissen niet kunnen aantonen. Vaak krijgt men de diagnose van 'overgevoelige maag' of 'spastische darmen'.

Deze pijnen kunnen constant aanwezig zijn of sporadisch optreden gedurende delen van de dag.

Bij jonge kinderen zien we dikwijls buikpijnen die enkel ‘s morgens opduiken bij het naar school gaan. Kinderen blijven vaak in de kou met hun buikpijn, vaak wordt er zelfs spottend mee omgegaan. Bij volwassenen kunnen buikpijnen tevoorschijn komen bij spanningen op het werk of in het gezin, maar ook zonder aanwijsbare reden.

Zoals bij vele zenuwpijnen zullen ook hier die pijnen niet verholpen worden door de meeste pijnstillers. Als deze klachten aanslepen, wordt men vaak radeloos en kan depressie optreden.

Onverklaarbare buikpijnen worden meestal beter met chiropractie.

De werking van de darmen, de maag en de urineblaas kan beïnvloed worden door chiropractische behandeling indien het probleem te maken heeft met de functie van het orgaan.

Indien het orgaan te snel of te hevig werkt uit zich dit onder de vorm van zure oprispingen of branderig gevoel in de maag, buikkrampen en diarree en een hyperactieve blaas (frequent 'moeten' plassen). Dergelijke verhoogde werking kan worden afgeremd door de behandeling.

Indien het verteringsorgaan te traag werkt, ondervindt men een zwaar gevoel in de maag, constipatie of een opgeblazen gevoel.  Ook hier kan de behandeling de werking van het verteringsstelsel normaliseren.

Pijnlijke maandstonden kunnen ook aanleiding geven tot buikpijn.

Maagpijn, darmklachten, menstruatiestoornissen en een hyperactieve blaas zijn niet de meest voorkomende gezondheidsproblemen waarvoor de chiropractor geconsulteerd wordt. De verbetering van dergelijke langdurige buikklachten is vaak een bijkomstig resultaat nadat de chiropractor werd geraadpleegd voor een rug- of nekprobleem.

 

 

Contact

Banakkerstraat 46A 
4873 AM Etten-Leur
T: 076-5023574
E: info@chiropractie-ettenleur.nl

 

Contact opnemen