• darkblurbg
    Over Chiropractie

 

Een behandeling bestaat over het algemeen uit 3 fasen.

Fase 1: Stabilisatiefase

De eerste fase van chiropractische behandeling is nodig om het lichaam te stabiliseren. Om dit zo effectief mogelijk te laten verlopen is intensieve behandeling nodig (1 a 2 maal per week, afhankelijk van de situatie). Gedurende deze fase is het mogelijk dat er reacties in het lichaam optreden, zoals bijvoorbeeld spierpijn, stijfheid of vermoeidheid. Dit zijn natuurlijke reacties op de behandeling en kunnen zich uiten in spieren die lange tijd niet goed hebben gewerkt (over- of onderbelasting). De reactie kan ook worden veroorzaakt door het vrijkomen van toxische stoffen welke zich hebben opgehoopt. Genoemde mogelijke reacties zijn van  tijdelijke aard. Het is aan te raden zeer veel water te drinken en voldoende rust te nemen.

Fase 2: Opnieuw opbouwen

De bedoeling van deze fase is om het lichaam (wervelkolom, gewrichten, spieren en gewrichtsbanden) er weer toe te brengen zich aan te passen aan normale omstandigheden. Na de stabilisatie is er een omgeving gecreëerd die zorgt voor goede, zachte genezing van het weefsel. Dit is van cruciaal belang aangezien dit weefsel steun biedt aan de wervels en de bijbehorende gewrichten.
LET OP: Gedurende deze fase is het belangrijk om te onderkennen dat, hoewel de frequentie van de behandelingen en de pijn gewoonlijk verminderen, het proces nog steeds in een cruciale fase is. Overbelasting kan in deze fase een terugval veroorzaken. Overleg met uw chiropractor voordat u inspannende en belastende activiteiten hervat!

Fase 3: Onderhoud / Gezondheid

Nadat uw wervelkolom gestabiliseerd is, is het aan te raden om op regelmatige basis terug te komen, zodat gecontroleerd kan worden of er opnieuw wervels verschoven zijn. Dit is niet alleen belangrijk voor uw algehele gezondheid, maar het is tevens een goede manier om terugval op nieuwe klachten te voorkomen. Wij onderscheiden hierin twee mogelijkheden:

  1. De 'onderhoudskeuze' houdt in dat er af en toe een behandeling plaatsvindt ter voorkoming van terugval in oude gewoonten.
  2. De 'gezondheidskeuze' is voor mensen die het doel hebben de beste resultaten met hun gezondheid te behalen. Hiermee wordt op regelmatige basis gecorrigeerd en vooral de nadruk gelegd op het bereiken van optimale functionaliteit van het zenuwstelsel, organen en spieren. Deze mogelijkheid kan alleen bereikt worden door geduld en adviezen van de chiropractor zorgvuldig op te volgen. Aangezien bij iedereen zowel het lichaam als de manier van leven verschillend is, zal ook de frequentie van regelmatige controles verschillend zijn. Tegen die tijd zal de chiropractor u hierover adviseren.

Alle adviezen van de chiropractor zijn om het beste uit de behandeling te halen en om u te helpen. U hoeft zich natuurlijk niet aan de adviezen te houden, maar wij raden u aan de adviezen zorgvuldig te volgen, zodat u het best mogelijke resultaat met uw gezondheid kunt halen.

 

Contact

Banakkerstraat 46A 
4873 AM Etten-Leur
T: 076-5023574
E: info@chiropractie-ettenleur.nl

 

Contact opnemen